Op stokbrood of op een toast…deze kruidenboter doet het altijd goed bij je gasten! Een krachtige smaak die je mond verwend en waarvan je meer wil. Heel eenvoudig en verrassend. Voortaan laat jij h’m staan bij de supermarkt.
Kruidenboter met tuinkruiden
Kook/bak tijd 10 minuten
Totale bereidingstijd 10 minuten
Hoeveelheid 140 gram
ingrediënten
- 125 gram roomboter ongezouten
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 10 gram Peterselie vers
- 15 gram tuinkruiden vers
- 2 eetlepels Provencaalse kruiden gedroogd
- 1,5 theelepel Zout
- 1,5 theelepel Peper
- 1 el vers gesneden ui
Instructies
-
Neem de roomboter uit de koelkast en laat zacht worden.
-
Doe de uisnippers in de hakmolen en ‘besmeer’ daarmee de bodem en zijkanten. Dit zorgt voor gladheid waardoor het mengen van boter en ingredienten veel gemakkelijker zal gaan. De uisnippers kunnen gewoon in de hakmolen blijven.
-
Doe de zachte roomboter, samen met alle ingredienten, in de hakmolen. Hak (meng) alles met elkaar tot het even mooie egale boter is geworden.
-
Breng de boter direct in gewenste vorm en laat wat opharden in de koelkast. Haal voor gebruik de kruidenboter optijd uit de koelkast of zet een paar tellen in de magnetron.
Laat een reactie achter