Kruidige kaas pasta van bucatini

Tja, vegetarisch… mij niet gezien dacht ik altijd. Vlees voelt als een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Toch ben ik na ons huwelijk eens wat recepten gaan proberen. En je zult het niet geloven…halverwege de maaltijd werd soms pas de opmerking gemaakt; “hmm…het is vegetarisch…”. Gelukkig volgde daarna vaak zoiets als; “maar het is erg lekker”, of “ik mis het niet”. Dat heeft ons doen besluiten om te proberen 1 keer per week vegetarisch te eten. En ik kan je vertellen dat ik inmiddels heel wat lekkere recepten heb vergaard waar ik mijn eigen ideeën en ‘baksels’ van heb gemaakt.

Zo ook dit recept. Een HEERLIJK gerecht wat me de eerste keer vooral heeft verrast. Zeker voor de kaas-liefhebbers onder ons geheel geen straf om te eten! Daarnaast erg eenvoudig te bereiden in een relatief korte tijd. Smullen maar!

Kruidige kaas pasta van bucatini

Course Hoofdgerecht
Prep Time 30 minuten
Totale bereidingstijd 30 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

 • 2 groene paprika’s
 • 4 lente/bos uitjes
 • 1 teentje knoflook
 • 1 rode Peper
 • 5 takjes ui
 • 400 gr bucatini holle paste slierten, iets dikker als spagetti
 • 2 el olijfolie
 • 200 gr Italiaanse kruiden kaas liefst bij de speciaalzaak vandaan
 • 150 ml slagroom
 • Zout en peper

Instructies

 1. Breng water aan de kook in een ruime pan voor de pasta. Kook de bucatini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Maak ondertussen de andere ingrediënten klaar. Was de paprika en snij verticaal door. Verwijder de witte zaadlijsten. Snij in gelijke repen en snij dan in gelijke blokjes. Was de lente/bos ui en snij geheel in gelijke stukjes van ongeveer 0,5 cm. Pel en snipper de knoflook. Snij de top van de peper, maak een snede in de lengte en verwijder de zaadlijsten aan de binnenkant. Snij dan in dunne reepjes. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes af. De takjes gaan weg.
 3. Haal de korst van de kaas en snij in blokjes.
 4. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak er de paprika, ui, knoflook en peper in gedurende 5 minuten. Roer er dan de tijm, de helft van de kaas, de slagroom en 100 ml kookvocht van de pasta door. Kook het geheel 5 minuten en roer regelmatig.
 5. Breng de kruidige kaas saus op smaak met zout en peper.
 6. Giet de gekookte pasta af. Eventueel kun je er een klein scheutje olijfolie doorheen roeren.
 7. Roer dan de overige kaas door de saus en serveer.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating