Kruidige stoofperen

Natuurlijk!!! Deze kun je NIET missen!…stoofperen. Een echte klassieker die op veel verschillende manieren te bereiden is. Ook ik heb heel wat experimenten achter de rug. Met dit recept eet ik ze op z’n lekkerst!

Heerlijk met aardappel-puree en GEHAKTBROOD

Kruidige stoofperen

Prep Time 20 minuten
Totale bereidingstijd 3 uur 20 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

 • 1 kg Stoofperen
 • 2 kaneel stokje
 • 2 Steranijs
 • 4 Kruidnagels
 • 250 ml Rode wijn Soepel en kruidig
 • 2 el citroensap
 • 100 gr suiker

Instructies

 1. Schil de stoofperen, laat het steeltje eraan zitten en snij ze niet door.
 2. Zet de peren in een ruime pan met het steeltje omhoog.
 3. Voeg de wijn, suiker, citroensap, kruidnagels, kaneel stokjes en steranijs toe.
 4. Voeg evt. water toe. De peren moeten tot aan het breedste gedeelte van de peer in het vocht staan. Dat is iets minder als de helft van de peer. Stoofperen stoven betekend geen koken.
 5. Zet de pan op het vuur en breng zachtjes het vocht aan de kook. Zet dan op het kleinste pitje en doe een deksel op de pan. Handig is een doorzichtig deksel zodat je de peren en vooral de hoeveelheid vocht goed kan inschatten.
 6. De peren moeten zo ongeveer 3 uur stoven. Tijdens het stoven vul je het vocht steeds aan met gekookt water uit bijvoorbeeld een waterkoker. Let goed op, soms lijkt het of er nog voldoende vocht in de pan zit maar het vocht gaat schuimen door de toegevoegde suiker.
 7. Als de peren mooi donker rood en boterzacht zijn, zijn je peren klaar. Je kunt de peren direct eten of bewaren in de koelkast en een dag later opwarmen in het nog aanwezige vocht.
 8. Het perenvocht kun je in laten koken (vocht laten verdampen door zachtjes te laten koken). Het vocht heeft een siroop-achtige structuur en is lekker om bij de peertjes te serveren.
 9. Eet smakelijk!

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating