Kruidnoten panna cotta

Kruidnoten over? geen probleem! Met dit nagerecht geniet je er nog eens van!

Wist je dat kruidnoten prima zelf te maken zijn? Klik HIER voor het recept.

Kruidnoten panna cotta

Totale bereidingstijd 20 minuten
Hoeveelheid 5 personen

ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1,5 el speculaaskruiden
  • 50 gr kruidnoten

Instructies

  1. Week de blaadjes gelatine in koud water. Daar worden ze zacht van.
  2. Neem de kruidnoten en doe ze in een pastis zakje. Tik vervolgens met een pollepel (of een ander sterk gereedschap) op de kruidnoten zodat ze verbrokkelen.
  3. Verwarm de de slagroom, speculaaskruiden en de suiker in een steelpan. Roer zodat de suiker oplost en de speculaas kruiden wordt opgenomen door de slagroom.
  4. Breng de slagroom aan de kook en blijf goed roeren. Laat de slagroom 2 minuten al roerend inkoken.
  5. Neem de pan van het vuur en laat al roerend wat afkoelen. Neem de gelatine uit het water en knijp ze uit. Doe de gelatine in het warme slagroom-mengsel. Roer dan nog eens goed. De gelatine lost geheel op.
  6. Neem 5 dessert glaasjes, of als je die niet hebt; 5 kopjes. Verdeel het slagroommengsel over de glaasjes/kopjes.
  7. Neem de helft van de kruidnoten. Verdeel dat over de 5 kopjes. Duw de kruidnoten in de panna cotta, duw ze niet te veel tegen de kant of bodem aan zodat ze een beetje in het midden van de panna cotta zitten.
  8. Zet de glaasjes of kopjes met de panna cotta erin 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Haal dan de glaasjes of kopjes uit de koelkast. Als je glaasjes hebt kun je ze evt. daarin serveren. Als je kopjes hebt stort je de panna cotta om op een schoteltje of in een kommetje. Wil je de panna cotta mooi uit je kopje krijgen, houdt het kopje dan gedurende 15 sec in heet water. Steek met een mesje het eerste randje los. De panna cotta zal nu gemakkelijk uit het kopje vallen.
  10. Decoreer de panna cotta met de rest van de kruidnoten en serveer.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating