Mandarijn-limoen mousse

Als het dan zomer is moet je dat vieren ook. En hoe kun je dat beter doen als met fruit. Talloze mogelijkheden en super met elkaar te combineren. Deze keer dan ook een gewaagde combi die geweldig goed in de smaak viel. Mijn zoontje viel het toetje bijna aan en likte zijn vingers er smakelijk bij af…die had het glaasje van mama ook graag leeg gegeten.

Mandarijn-limoen mousse

Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

 • 2 eieren
 • 3 mandarijnen
 • 1 limoen
 • 200 gr suiker
 • 4 blaadjes gelatine
 • 125 ml crème fraiche
 • 250 ml slagroom

Instructies

 1. Splits de eieren. Hou het eiwit en eigeel apart van elkaar.
 2. Neem het eigeel en klop dat, met de mixer, met 150 gram suiker, tot een gele luchtige massa. Dat duurt ongeveer 3-4 minuten.
 3. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers daarna de limoen uit. Was 2 mandarijnen en rasp de schil van beide mandarijnen. Snij ze daarna door en pers uit.
 4. Leg de gelatine in water om te weken. De gelatine wordt in 10 minuten zacht.
 5. Doe de limoensap en een steelpannetje en breng zacht aan de kook. Meng dan het eigeel-mengsel daar doorheen. Zet op laag vuur. Voeg de limoen en mandarijn rasp toe. Blijf kloppen tot het geheel wat begint in te dikken. Zet het vuur uit en roer nog een enkele keer na.
 6. Verwarm de mandarijnen sap in een klein pannetje. Het hoeft niet te koken! Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend de gelatine op in de mandarijnen sap.
 7. Giet dan de mandarijnen sap al roerend bij de nog warme room. Als de room nog erg warm is zal het geheel na enkele minuten weer dikker worden. Anders zet je de pan op een klein vuurtje en verwarm je de room tot die weer dikker wordt.
 8. Klop de slagroom samen met de crème fraîche stijf. Spatel dit door het roommengsel wat staat af te koelen. Neem de eiwitten en klopt die stijf met de rest van de suiker (50 gram). Spatel ook dat door het mandarijnen mengsel.
 9. Verdeel de nog vloeibare mousse over schaaltjes, kommen of glazen voor 4-6 personen. Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
 10. Schil de over gebleven mandarijn. Gebruik de partjes voor de garnering.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “Mandarijn-limoen mousse”

 1. Louise avatar
  Louise

  In de ingrediënten staat geen slagroom, maar later in de instructies moet je slagroom kloppen. Is dit gewoon 250 ml?

  1. Keuken avatar
   Keuken

   Ha, dankjewel voor je reactie! Inderdaad gaat het om 250ml slagroom. We zullen het ingrediënt toevoegen! Heb je het recept al gemaakt? En lekker gesmuld ervan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating