Oosterse pompoensoep

De herfst is weer in aantocht en de bladeren kleuren zich weer in een palet van kleuren. Een storm steekt op en in het bos is het heerlijk vertoeven. Dikke sjaal om, warme jas en oude laarzen aan. De miezer die valt maakt het plaatje compleet. Na verloop van tijd begint mijn neus vochtig te worden en voel ik een druppel naar beneden glijden…toe aan een warme douche!

Met een fris herfst gevoel loop ik, gedoucht en wel, de trap af. Met een diepe zucht plof ik op een stoel aan tafel neer. Inmiddels heeft manlief de soep warm gemaakt en de kinderen zitten gretig te wachten op wat komen gaat. En wat is er dan meer nodig dan pompoensoep? De oosterse geur van peper en oestersaus en de zoete geur van de pompoen doet mijn maag knorren. Kom maar op met die herfst!

Een heerlijke zoete soep met een beetje pit uit het oosten.

Oosterse pompoensoep

Prep Time 45 minuten
Totale bereidingstijd 45 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 1 stuks flespompoen
  • 2 el zonnebloem olie
  • 1 grote ui
  • 1/2 rode peper
  • 1 limoen
  • 10 takjes koriander + wat losse blaadjes ter deco
  • 400 ml kippenboillon
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 2 el oestersaus
  • Peper

Instructies

  1. Neem de pompoen. Snij de boven en onderkant er af. Neem daarvoor een groot scherp mes. Snij de pompoen van boven naar beneden door. Neem een lepel en schep de dradige binnenkant met pitjes eruit.
  2. Leg de pompoen op het snijvlak. Gebruik een mes of dunschiller om de schil eraf te halen. Als je een mes gebruikt, schaaf je met het mes van je af.
  3. Snij de pompoen van boven naar beneden in repen en snij er dan blokjes van.
  4. Pel en snipper de ui.
  5. Verhit de olie in een ruime pan en bak er de pompoen en ui 5 minuten stevig in aan.
  6. Was ondertussen de limoen. Schil met een dunschiller 4 slierten van de schil af. Neem de koriander en bindt die, samen met de limoenschil, samen met behulp van keukentouw.
  7. Blus de pompoen in de pan af met de kippenbouillon. Voeg het koriander-limoen bosje toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten doorkoken zodat de pompoen zacht wordt.
  8. Neem ondertussen de rode peper. Was deze en snij het gedeelte af wat je nodig hebt. Verwijder de zaadlijsten uit de binnenkant. Snij fijn. Hou een klein beetje rode peper achter ter decoratie.
  9. Verwijder het koriander-limoen bosje uit de pan.
  10. Voeg de rode peper toe.
  11. Pureer de soep met een staafmixer.
  12. Voeg de kokosmelk toe. Breng weer aan de kook.
  13. Breng de soep op smaak met peper en oestersaus.
  14. Decoreer met de achtergehouden stukjes rode peper en blaadjes koriander.
  15. Serveer de soep eventueel met stokbrood en citroen-boter (https://lekkersvanlies.nl/recept/citroen-boter/)

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating