Procureur

Een goed stuk vlees kan niet worden gemist, en zeker niet als we het over een kerstdiner hebben. Een procureur is een mooi stuk vlees. Het heeft zo wat kruiden nodig, maar het eindresultaat meer dan waard. De diepe smaken zorgen voor de winterse beleving. Wist je trouwens dat van dit zelfde vlees pulled pork wordt gemaakt?

Als je deze kruiden niet allemaal in voorraad hebt, geeft het niks. In mijn webshop staat een kruidenmix voor deze procureur. Zo hoef je alleen het vlees aan te schaffen en de honing, mosterd en soja saus toe te voegen. Ideaal toch?

Procureur

Kook/bak tijd 20 minuten
Totale bereidingstijd 2 uur 20 minuten
Hoeveelheid 6 personen

ingrediënten

  • 1 kg procureur (varkensvlees, schouder/hals karbonade zonder bot aan 1 stuk)
  • 7 stuks steranijs
  • 1 tl zout
  • 1 tl piment poeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/4 tl anijszaad
  • 1/4 tl kruidnagel gemalen
  • 4 el honing
  • 4 el dijon mosterd (fijne mosterd)
  • 2 el soja saus

Instructies

  1. Neem het vlees uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier. 

  2. Neem 1 steranijs en maak die fijn met een vijzel of met behulp van de deegroller. Vermeng de vermalen steranijs met de andere droge kruiden. 

  3. Verwarm de oven voor op 150 graden.

  4. Wrijf het vlees in met het kruidenmengsel. Leg het vlees in een braadslee. Bak het vlees voor 2 uur in de oven. Let op, een half uur voor het vlees klaar is moet het vlees geglaceerd worden. Lees daarvoor onderstaande instructies. 

  5. Neem de honing, mosterd en soja saus en vermeng met elkaar. Zet apart.

  6. Een half uur voor het vlees klaar is, neem de het apart gezette mengsel. Roer nogmaals door elkaar en neem een bakkwast. Wrijf de bovenkant van het vlees in met het honing-mosterd-soja mengsel. Leg dan de rest van de steranijs op het vlees. Bak het vlees verder tot het einde van de baktijd.

  7. Neem het vlees uit de oven. Druppel nog wat uitgelekt braadvocht over het stuk vlees heen. Heerlijk met stoofperen en culinaire aardappels.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating