Categorie: Voorgerechten
-
Vijgen amuse
Als de feestdagen voor de deur staan puilen de winkels uit van hun lekkers. Wat meer speciale vruchten en groenten zijn nu goed te krijgen. Tijd om de vijgen eens bij de hand te nemen! Van buiten heeft de vijg niet veel. Maar snij h’m maar eens midden door en zie hoe een prachtig kunstwerk […]
-
Bieten gazpacho met kabeljauw
Wat een plaatje zeg! Dat dacht ik toen ik het gerecht voor de eerste keer had gemaakt en het bord had opgemaakt. Eten heeft dan veel raakvlakken met kunst. Die afstekende kleuren en de vormen. Werkelijk prachtig.
Gazpacho wordt …
-
Bieten- appelroos van filodeeg
Een prachtstuk op je bord…dat is dit met recht. Bijna te mooi om op te eten. We hebben hier het een en ander aan groenten in de tuin staan. Erg leuk overigens om…
-
Zalm tartaar
Ook al niet de allergrootste vis liefhebber? geeft niets. Ook ik ben niet de allergrootste vis fan. Maar zo af en toe komen er dan van die gerechten langs die blijven hangen. Zo ook deze zalm tartaar. Tijdens een kookworkshop voor de eerste keer gemaakt en daarna met regelmaat op tafel getoverd als we eters kregen. Zelfs door de grootste “nee-geen-vis-roeper” lekker bevonden!
-
Gevulde kastanje champions
Een snel en eenvoudig voorgerechtje, daar zitten we wel eens om verlegen. Wil jij je gasten verrassen en niet te veel tijd en moeite eraan kwijt zijn? Kies dan voor deze gevulde kastanje champions.