Vegetarische Wellington

In deze week zonder vlees kunnen sommigen wel wat extra inspiratie gebruiken! Heel goed dat je mee doet en vooral blijven kijken naar de alternatieven die echt niet minder lekker hoeven te zijn! Ga vandaag voor deze heerlijke vegetarische wellington, een heerlijk gerecht waar je geen spijt van krijgt!

Velen kennen de Beef Wellington. Een echt Engels gerecht wat in Nederland niet vreemd meer is. Wellington is overigens de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Maar laat die Wellington maar overvliegen; wij maken er een VEGA Wellington van. De kaas en paddenstoelen zijn geweldige vlees vervangers, rijk aan voedingsstoffen zoals koper, foliumzuur en kalium.

Ik ben trots op dit recept. Ik ben geen vegetariër maar eet wel bewust minimaal 1 keer per week vegetarisch, puur om mijn ecologische voetafdruk wat te verkleinen. Met deze Wellington zit je dan ook echt niet voor gek en heb je gelijk een goed verhaal!

Vegetarische Wellington

Totale bereidingstijd 1 uur
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 600 gr gemengde paddestoelen
  • 40 gr boter
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 150 gr blauwschimmel kaas (roquefort)
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr gewassen spinazie bladeren
  • 1 rol koelverse bladerdeeg van Tante Fanny
  • 4 el paneermeel
  • 1 stuks ei
  • 2 el sesamzaad
  • zout en peper

Instructies

  1. Pel en snipper de rode ui en knoflook.

  2. Snij de paddenstoelen in plakjes. Verhit de boter in een pan en bak daarin de paddenstoelen, de rode ui en knoflook in een paar minuten gaar.

  3. Neem de helft van de blauwschimmelkaas en snij in blokjes. Meng de kaas en de gedroogde tijm door de gebakken paddenstoelen. Zet apart.

  4. Neem een wok en verhot daarin de olijfolie. Doe de spinazie beetje bij beetje in de wok tot alles goed in geslonken. Bestrooi tijdens het wokken met zout en peper.

  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  6. Neem het bladerdeeg en rol uit. Leg het bladerdeeg in de breedte voor je neer. Snij een strook van ongeveer 7 cm van de breedte af. Het gedeelte wat je over hebt verdeel je in 2 delen, zorg dat 1 deel 3-4 cm breder is dan het andere deel. Zie ook de afbeelding hieronder.

  7. De afgesneden strook bladerdeeg gebruik je om vormpjes uit te halen om de bovenkant van je Wellington mee te versieren.  Van de overgebleven twee delen is de minst brede de onderkant, de bredere de bovenkant van de Wellington. 

  8. Bestrooi het minst brede deel bladerdeeg met de paneermeel, laat aan de randen 1 cm over.

  9. Neem de spinazie en doe in een fijne zeef. Duw met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit. 

  10. Verdeel de spinazie op het gedeelte waar je de paneermeel op hebt gedaan. Laat 1-2 cm vanaf de rand vrij. Neem de gebakken paddenstoelen en laat een beetje uitlekken. Schep het op de spinazie. 

  11. Neem de rest van de blauwschimmelkaas en snij in plakken. Leg dat op het paddenstoelen mengsel.

  12. Neem het ei en kluts deze los. Neem een bakkwast en smeer de randen van het bladerdeeg, die je vrij hebt gelaten, in met ei. Leg de grotere plak bladerdeeg over de spinazie, paddenstoelen en kaas heen.

  13. Neem een vork en duw daarmee de randen van de Wellington aan elkaar. Leg je bladerdeeg vormpjes op de Wellington. Bestrijk het geheel met ei. Strooi er sesamzaad overheen.

  14. Bak de Wellington in 25-30 minuten goudbruin en gaar. 

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating