Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Aardbeien cheese taart

Image Alternative Text

Een kaasliefhebber wordt hier heel blij van. Een zoete beleving van het eten van kaas. En echt waar…ik heb de taart geserveerd toen ik visite kreeg, laten het nu precies geen kaasliefhebbers zijn. Aoww dacht ik… Tot ze de eerste hap op hadden, wat hebben die genoten!

Aardbeien cheese taart

Kook/bak tijd 45 minuten
Totale bereidingstijd 3 uur 45 minuten
Hoeveelheid 10 personen

ingrediënten

  • 175 gr digestive koekjes
  • 100 gr roomboter
  • 4 eieren
  • 150 gr suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr ricotta
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 3 el maizena
  • 100 gr witte chocolade
  • 400 gr aardbeien

Instructies

  1. Neem de koekjes en maal ze fijn in een snijmachine of maak ze plak door ze in een ruim en stevig plastic zakje te doen en er met de deegroller op te tikken.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje, let op dat de boter niet gaat braden dus haal op tijd van de warmtebron. Voeg de gemalen koekjes toe aan de boter en vermeng goed.
  3. Neem de gewenste springvorm en vet die in. Ik heb een springvorm van 22cm doorsnee gebruikt.
  4. Doe het koekjesmengsel in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel zodat er een mooie gladde bodem ontstaat.
  5. Neem 300 gram aardbeien. maak ze schoon en ontdoe van het kroontje. Verdeel de aardbeien over de bodem in de springvorm.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  7. Neem een beslagkom en mix daarin de eieren en de suiker tot een luchtig, zachtgele massa.
  8. Voeg dan de ricotta, mascarpone en de vanille suiker toe. Vermeng goed met behulp van een garde.
  9. Schep de maizena in een kommetje, doe daar 3 el water bij. Roer tot het een gladde eenheid is. Voeg die, al roerend, aan het cheese mengsel toe. Giet het cheese mengsel voorzichtig in de taartvorm.
  10. Bak de taart een uur in de oven.
  11. Smelt de chocolade. Dit kun je au-bain-marie doen. Zet daarvoor een klein pannetje met wat water op het vuur en breng aan de kook. Zet daarbovenop een vuurvaste kom. Die hangt dan in het water. Leg de chocolade in de kom zodat die smelt.
  12. Als de cheese taart een beetje is afgekoeld strijk je de chocolade over de cheese cake. Laat een randje aan de buitenkant over.
  13. Zet de taart zeker 2 uur in de koelkast.
  14. Decoreer de taart met de overige aardbeien voor je de taart serveert.

Gerelateerde berichten

2 Comments
    Leave a comment

    Welkom!

    product
    Lizette
    Foodblogger

    Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

    Nieuwsbrief