Glutenvrij dieet en toch een banoffee willen maken? Het kan! Met deze overheerlijke banoffee, waarin uiteraard banaan de aanvoerder is, kun jij heerlijk smullen! De dadels zijn heerlijk zacht en de bodem mooi knapperig. De zoete en hartige combi van vulling en bodem is een feestje met elkaar! Ga jij de uitdaging ook aan?
Pie the Banoffee GLUTENVRIJ
ingrediënten
- 250 gr dadels (gewicht incl. pitten)
- 4 stuks bananen rijp
- 1 el citroensap
- 100 ml water gekookt
- 160 gr roomboter
- snufje Zout
- 65 gr kokosbloesemsuiker
- 75 gr amandelmeel
- 140 gr kokosmeel
Instructies
-
Verwarm de over voor op 180 graden.
-
Neem de dadels en haal de pitten eruit. Dit doe je door een sneetje in de lengte van de vrucht te zetten en de vrucht open te breken. Soms zit er een klein kroontje op de vrucht, die haal je ook weg.
-
Kook het water en giet dat over de dadels. Laat een paar minuten weken. Doe dan de dadels in een keukenmachine en hak tot een fijne pasta ontstaat. Pel 2 bananen en voeg die toe aan de dadels. Prak of hak de bananen fijn en vermeng goed met de dadels. Voeg het citroensap toe en roer door. Zet in de koekkast.
-
Neem de roomboter en doe in een klein pannetje. Smelt de boter. Neem de pan van de warmtebron. Voeg het zout, de kokosbloesemsuiker, amandelmeel en kokosmeel toe aan de boter. Vermeng dat alles goed tot een licht kruimelig, gelijkmatig deeg.
-
Neem een vlaaivorm en vet in met wat boter. Stort het zojuist gemaakte deeg in de vorm en verdeel gelijkmatig. Strijk met een lepel de bodem tot een plat en vast geheel.
-
Bak de bodem 17 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
-
Neem de dadel-banaan pasta uit de koelkast en smeer die op de afgekoelde bodem. Pel de andere 2 bananen en decoreer daar de bovenkant van de taart mee.
Opmerkingen en tips
TIP: Klop 250 ml slagroom met wat vanillepoeder en 1 el honing stijf. Schep op de taart. Heerlijk!
Laat een reactie achter