Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Pie the Banoffee GLUTENVRIJ

Image Alternative Text

Glutenvrij dieet en toch een banoffee willen maken? Het kan! Met deze overheerlijke banoffee, waarin uiteraard banaan de aanvoerder is, kun jij heerlijk smullen! De dadels zijn heerlijk zacht en de bodem mooi knapperig. De zoete en hartige combi van vulling en bodem is een feestje met elkaar! Ga jij de uitdaging ook aan?

Pie the Banoffee GLUTENVRIJ

Hoeveelheid 10 personen

ingrediënten

  • 250 gr dadels (gewicht incl. pitten)
  • 4 stuks bananen rijp
  • 1 el citroensap
  • 100 ml water gekookt
  • 160 gr roomboter
  • snufje Zout
  • 65 gr kokosbloesemsuiker
  • 75 gr amandelmeel
  • 140 gr kokosmeel

Instructies

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Neem de dadels en haal de pitten eruit. Dit doe je door een sneetje in de lengte van de vrucht te zetten en de vrucht open te breken. Soms zit er een klein kroontje op de vrucht, die haal je ook weg.
  3. Kook het water en giet dat over de dadels. Laat een paar minuten weken. Doe dan de dadels in een keukenmachine en hak tot een fijne pasta ontstaat. Pel 2 bananen en voeg die toe aan de dadels. Prak of hak de bananen fijn en vermeng goed met de dadels. Voeg het citroensap toe en roer door. Zet in de koekkast.
  4. Neem de roomboter en doe in een klein pannetje. Smelt de boter. Neem de pan van de warmtebron. Voeg het zout, de kokosbloesemsuiker, amandelmeel en kokosmeel toe aan de boter. Vermeng dat alles goed tot een licht kruimelig, gelijkmatig deeg.
  5. Neem een vlaaivorm en vet in met wat boter. Stort het zojuist gemaakte deeg in de vorm en verdeel gelijkmatig. Strijk met een lepel de bodem tot een plat en vast geheel.
  6. Bak de bodem 17 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
  7. Neem de dadel-banaan pasta uit de koelkast en smeer die op de afgekoelde bodem. Pel de andere 2 bananen en decoreer daar de bovenkant van de taart mee.

Opmerkingen en tips

TIP: Klop 250 ml slagroom met wat vanillepoeder en 1 el honing stijf. Schep op de taart. Heerlijk!

Gerelateerde berichten

2 Comments
  • Ans - 28 januari 2019 15:02

    Hallo Lies , 10 Februari ben ik jarig en wil graag je taart bakken , kan voor de roomboter ook coccosolie gebruiken . Ik hoor het graag . Groetjes Ans

    Beantwoorden Beantwoorden
    1. Keuken - 28 januari 2019 21:36

      Hoi Ans, Wat een heerlijke taart ben je van plan op te maken. Zeker de moeite waard en een heel leuke taart voor als je een glutenvrij dieet nodig hebt. Ik heb even wat dingen opgezocht over kokosolie. Mijn conclusie is dat de roomboter vervangen zou kunnen worden door kokosolie. Ik lees ook dat de hoeveelheid aan boter in volume vervangen wordt door dezelfde hoeveelheid volume kokosolie. Laat vooral na die tijd even weten hoe en of het gelukt is en wat het met de smaak heeft gedaan! groetjes en vast een fijne verjaardag gewenst. Lies

      Beantwoorden Beantwoorden
    Leave a comment

    Welkom!

    product
    Lizette
    Foodblogger

    Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

    Nieuwsbrief