Beschuitdeeg – basisrecept

Welke smaak vindt jij heerlijk? Maak nu ook jou favoriet taart met deze basis. Je kunt de beschuitdeeg (cake bodem) gebruiken in allerhande combinaties. Smeer er jou lekkere jam tussen en smeer er een room of stevige kwark overheen. Doe er bakkersroom tussen en beleg met marsepein. Eindeloos combineren met dit eenvoudige basisrecept.

Beschuitdeeg – basisrecept

Kook/bak tijd 25 minuten
Totale bereidingstijd 1 uur 25 minuten
Hoeveelheid 10 personen

ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • snufje Zout

Instructies

  1. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden
  3. Doe de eieren, de suiker en het snufje zout in een ruime kom. Mix, met de mixer op hoogste stand, in 3-4 minuten, de eieren tot een luchtige en lichtgele massa. Zet dan de mixer op de laagste stand en mix nog 2 minuten door en zorg ervoor dat er veel lucht in het mengsel komt. Dit doe je door de garde voor de helft boven de massa uit te laten steken en verschillende kanten op de roeren.
  4. Zeeg de bloem boven de luchtige massa. Meng de bloem door de massa met behulp van een spatel. Schep rustig om anders verlies je veel lucht.
  5. Vet de gewenste bakvorm in. Hoe breder de bakvorm, hoe lager de taart. En dus; hoe kleiner hoe hoger. Met een ronde bakvorm van 24 cm wordt de bodem 4-5 cm hoog.
  6. Bak de bodem in 45 minuten gaar. Laat de bodem in de vorm afkoelen. Verwijder dan de vorm. Ga je werken met bijvoorbeeld botercrème? Zet de bodem dan een half uur in de koelkast zodat de bodem goed koud is…anders smelt je crème.

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating