Frambozen taart

Dol op frisse zoetigheid? Maak dan deze overheerlijke taart. De taart ziet er erg zoet uit maar door de toegevoegde citroen rollen je tanden echt je mond niet uit!

Deze taart maak je met de beschuitdeeg bodem. Klik op de link voor het recept;

http://lekkersvanlies.nl/recept/beschuitdeeg-basisrecept/

Frambozen taart

Prep Time 40 minuten
Totale bereidingstijd 3 uur 40 minuten
Hoeveelheid 12 personen

ingrediënten

  • Beschuitbodem Zie recept: beschuitdeeg-basisrecept
  • 250 gr frambozen
  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr magere kwark
  • 150 gr roomboter zacht
  • 5 zakjes vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 250 gr frambozenjam eventueel light jam

Instructies

  1. Maak eerst een beschuitdeeg bodem, maak gebruik van het basisrecept op deze website.
  2. Laat de beschuitbodem goed afkoelen. Zet eventueel een half uur in de koelkast.
  3. Neem de frambozen en doe in een ruime kom. Voeg daar de mascarpone, kwark, boter en vanillesuiker aan toe. Pureer alles tot een glad geheel. Was de citroen en rasp de helft van de schil. Meng de rasp door het frambozen-kwark mengsel.
  4. Zet het mengsel, de crème, een half uur in de koelkast om op de stijven.
  5. Snij de beschuitbodem twee keer door. Het beste is om daar een taartsnijder voor te gebruiken.
  6. Klap de delen voorzichtig om en zorg dat je ze niet draait.
  7. Smeer op de onderste laag de frambozenjam en leg de middelste laag er op. Smeer daar een laag van de frambozen crème op en leg de bovenste laag er op.
  8. Smeer dan de taart van buiten in met de frambozen crème. Gebruik eventueel een paletmes om het mooi glad te krijgen.
  9. Zet de taart nog minimaal een half uur in de koelkast om goed op te laten stijven.
  10. Versier de taart met vruchten, hagelslag of decoratie.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating