Kaasstengel 2018

Met de jaarwisseling worden er nogal wat hapjes en lekkernijen op tafel gezet. Ik vindt het zelf ook altijd leuk om met wat lekkers en vooral wat speciaals te komen. Hoe leuk is het om je gasten of gezin te verrassen met kaasstengels die wel heel erg speciaal zijn! Heel makkelijk om te maken, super leuk om te serveren en nóg lekkerder om op te eten!

Kaasstengel 2018

Totale bereidingstijd 35 minuten
Hoeveelheid 6 personen

ingrediënten

  • 1 rol Vers bladerdeeg van tante Fanny
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 ei
  • 2 el maanzaad
  • zout en peper

Instructies

  1. Neem de rol bladerdeeg en rol uit op je werkblad.

  2. Snij in de lengte stroken van ongeveer 2 cm breed. 

  3. Neem het ei en roer los. 

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  6. Neem de eerste strook bladerdeeg en draai in een wokkel. Dat gaat makkelijk als je het bladerdeeg verticaal naar beneden laat hangen. 

  7. Leg het bladerdeeg in de vorm waarin je het wil hebben. Je kunt uiteinden aan elkaar vast maken door ze iets over elkaar te houden en aan te drukken.

  8. Bestrijk al het bladerdeeg met het ei met behulp van een kwastje.

  9. Maal de peper en zout en meng het met elkaar in een bakje. De delen waar je kaas op wil doen, bestrooi je met de zout en peper. Doe dit door steeds wat zout en peper tussen je vingers te nemen, zo komt het op de juiste plaats terecht.

  10. De delen van het bladerdeeg waar je de maanzaad op wil doen, bestrooi je alleen met zout.

  11. Strooi de geraspte kaas en verdeel het maanzaad over het bladerdeeg.

  12. Bak de stengels in de oven in 20 minuten goudbruin.

Reacties

2 reacties op “Kaasstengel 2018”

  1. Lianne Nobel

    Corlina Klompenmaker egt Hollands

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating