Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Kruidcake met olijfolie

Image Alternative Text

 

Totale bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Hoeveelheid 12 personen

ingrediënten

  • 4 eieren
  • 130 gr suiker
  • 1 tl gemberpoeder
  • 200 ml schenk stroop
  • 200 ml olijfolie extra virgin van Olivarera
  • 100 ml water
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el speculaaskruiden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Mix de eieren met de suiker, in een ruime kom, tot een schuimige massa.

  3. Voeg al mixend de gemberpoeder, stroop, olie en het water toe. De vloeibare onderdelen voeg je schenkend, met een kleine straal, toe. 

  4. Zeef het bakmeel en de kruiden. Neem de kom met het eimengsel en voeg het bakmeel en de kruiden toe. Spatel alles voorzichtig erdoorheen tot een samenhangende massa.

  5. Neem een cakeblik van 30 cm lengte en vet in of gebruik bakpapier. 

  6. Giet het mengsel in het bakblik. Het kan zijn dat als je grote eieren hebt gebruikt, het nogal veel is voor de grootte van het bakblik. Giet het bakblik vol tot 2-3 cm onder de rand. 

  7. Bak de cake in 50 minuten gaar in de oven.

  8. Laat de cake in het bakblik afkoelen en verwijder daarna pas het bakblik.

Gerelateerde berichten

1 Comment
  • Olivarera - 6 juli 2018 13:38

    Deolijfolie van Olivarera die voor dit receptis gebruikt is verkrijgbaar in diverse winkels en binnenkort ook via de webshop op www.olivarera.eu. Met een mailtje via info@olivarera.eu kunt u ook uw olijfolie bestellen en maakt u ook de recepten die Lies voor ons heeft bedacht. Met uw aankoop steunt u kleinschalige boeren in Zuid Spanje, die op gepassioneerde wijze hun ecologische olijfolie produceren. Deze is van heerlijke kwaliteit en is niet te vinden in de supermarkt.

    Beantwoorden Beantwoorden
    Leave a comment

    Welkom!

    product
    Lizette
    Foodblogger

    Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

    Nieuwsbrief