OREO monchou taart

Ook al zo dol op die OREO koekjes? Je kunt er van alle mee maken. Zo ook deze heerlijke taart. Snel en gemakkelijk te maken. Je hebt er zelf de oven niet bij nodig!

OREO monchou taart

Prep Time 30 minuten
Totale bereidingstijd 2 uur 30 minuten

ingrediënten

 • 200 gr monchou
 • 250 ml slagroom
 • 75 gr suiker
 • 1 rol OREO koekjes Neem de orginele (zwart met witte room)
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 citroen (gebruik: rasp van een halve citroen)
 • 50 gr roomboter
 • 50 gr pure chocolade

Instructies

 1. Neem de chocolade. Breek in stukken en doe in een kom die tegen hitte kan. Neem een kleine steelpan, doe er wat water in en breng aan de kook. Zet de kom met de chocolade op de pan. Dit noem je au-bain-marie. Laat de kom staan tot dat de chocolade gesmolten is. Neem een bakplaat (die in je koelkast past) met daarop bakpapier. Maak met behulp van een vork mooie chocolade strepen op het bakpapier. Doe dat kruislings zodat er een soort tekening ontstaat. Zet de bakplaat in de koelkast.
 2. Neem de OREO koekjes en leg 3 koekjes apart voor de decoratie.
 3. Stamp de OREO koekjes fijn. Dit kun je doen door ze in een stevig zakje te doen en met een deegroller erop de kloppen. Je kunt ook een hakmachine er voor gebruiken.
 4. Smelt de roomboter in een pan. Zorg er voor dat de boter niet gaat bakken.
 5. Voeg de fijn gemaakte OREO koekjes toe aan de boter en vermeng goed.
 6. Neem een bakvorm en bedek de bodem met bakpapier. Vet de zijkanten licht in met wat boter of bak-spray.
 7. Doe de OREO kruimels in de bakvorm en verdeel over de bodem. DUw aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bakvorm in de koelkast zodat de bodem op kan stijven.
 8. Neem een ruime kom en doe daar de monchou in. Neem een andere kom en klop daarin de slagroom met de vanillesuiker en citroenrasp in. Klop de manchou los. Voeg het slagroommengsel toe aan de monchou en vermeng rustig met behulp van een garde.
 9. Neem de bakvorm uit de koelkast en doe er de monchou op. Zet de taart in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven.
 10. Neem dan de taart uit de koelkast. Verwijder voorzichtig de bakvorm. Decoreer met de chocolade tekening en de achter gehouden OREO koekjes.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating