Sinaasappelcake met olijfolie

Deze cake is werkelijk om verliefd op te worden. Ik maakte de cake op een zaterdag vol bakplezier. Die avond ontmoette ik veel jong volwassenen en heb die mijn lekkers voorgeschoteld. De uitkomst? Deze sinaasappelcake stond op nummer 1!

Bakken met olijfolie is niet iets wat we veel doen. Toch is het heel gezond en erg lekker. Genoeg olijfolie te krijgen en je zult je dan ook afvragen welke olijfolie je het beste kunt gebruiken voor deze cake. Ik raad je aan eens olie te kopen bij Olivarera -> http://www.olivarera.eu/ . De olie is prachtig zacht van smaak en heeft een heel pure smaak. Daarnaast is het ook een heel bewuste keus. Olivarera importeert de olie namelijk direct bij de olijfboeren die de olijven handmatig plukken en de olie zelf plukken. Omdat er door grote exporteurs vaak schandalig lage prijzen worden geëist is hun bestaan in gevaar. Gelukkig ziet olivarera hun waarde wel in en exporteren ze deze olie naar Nederland zodat wij er dubbel van kunnen genieten. Want met een goed gevoel stop ik deze cake in mijn mond, jij straks ook?

(deze blog bevat een gesponsord product van Olivarera)

Sinaasappelcake met olijfolie

Hoeveelheid 10 personen

ingrediënten

 • 150 gr suiker
 • 3 eieren
 • 1 sinaasappel
 • 2 el vanillesuiker
 • 110 gr bloem
 • 100 ml olijfolie extra virgin van Olivarera
 • 0,5 tl zout

Instructies

 1. Verwarm je oven voor op 165 graden.

 2. Splits de eieren en bewaar het eiwit en de eidooiers apart. We gebruiken het beide. Was de sinaasappel en rasp de helft van de schil. Snij de sinaasappel door en pers wat sap uit. Je hebt 25 ml nodig.

 3. Neem 100 gram van de suiker en doe in een kom. Neem de eidooiers en roer los door de suiker. Voeg de vanillesuiker, sinaasappelsap en sinaasappelrasp toe en mix dit, met behulp van een mixer, 2 minuten op middelhoge stand.

 4. Zeef de bloem en voeg al mixend toe aan het eidooier mengsel. Blijf door mixen en voeg de olijfolie beetje bij beetje toe. 

 5. Neem een vetvrije kom en doe daar het eiwit en het zout in. Mix met de mixer op de hoogste stand tot het eiwit mooi gaat schuimen. Voeg dan beetje voor beetje de suiker toe en blijf mixen tot het eiwit mooi wit en schuimig is en stijve pieken krijgt. 

 6. Neem beide kommen en een spatel. Voeg steeds 1/3 van het eiwit toe aan het eigeel mengsel en spatel voorzichtig door elkaar heen.

 7. Neem je bakvorm (22cm doorsnee) en vet in. Doe het gemaakte beslag in de bakvorm. 

 8. Bak de cake in 45 minuten gaar in de oven. 

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating