Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Valentijnscake

Image Alternative Text

Verras jou valentijn met een cake vol liefde en vijgen. De vijg is een echte ‘tropical’. Gek genoeg zien wij de vijg vooral in de winkels in de wintertijd, als delicaat rond de feestdagen. Lang leve de import, en daar genieten we in de winter vooral van mee! Met deze cake heb je snel een lekkere en verrassende traktatie. Geen vijgen voor de hand? vervang ze voor pruimen of aardbeien!

Vijgen cake

Prep Time 50 minuten
Totale bereidingstijd 50 minuten
Hoeveelheid 8 personen

ingrediënten

  • 150 gr roomboter ongezouten
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 eieren
  • snufje Zout
  • 3 rijpe verse vijgen (of 4-5 pruimen / 200 gram aardbeien)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Zorg dat de boter kamertemperatuur is. Mix de boter, samen met de suiker en vanille suiker, tot een romige witte luchtige massa.
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren bij de romige boter en mix ondertussen door. Het wordt een wat klonterig geheel (schifting) maar dat geeft niet. Mix 4 minuten door op de hoogste stand.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg ook een snufje zout toe. Spatel het bakmeel er voorzichtig en rustig doorheen. Schep van onder naar boven.
  5. Giet het cakemengsel in een goed ingevette vorm. Snij de vijgen in vier parten en leg ze op het cake mengsel, duw ze er niet te veel in. Tijdens het proces in de over komen ze vanzelf dieper in de cake te liggen.
  6. Bak de cake 40 min in de oven.
  7. Neem de cake uit de oven en laat afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt. Bestrooi met poedersuiker. Eet smakelijk!

Gerelateerde berichten

2 Comments
    Leave a comment

    Welkom!

    product
    Lizette
    Foodblogger

    Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

    Nieuwsbrief