Cart Icon Winkelmand (Leeg)
Image Alternative Text
logo

Blog

Witlof wok met rookvlees

Image Alternative Text

Een verrassend ZOMERS recept. Een heel andere manier van het eten van witlof. Het recept is LOW-BUDGET en nog snel gemaakt ook… wat willen we nog meer?

Witlof wok met rookvlees

Prep Time 25 minuten
Totale bereidingstijd 25 minuten
Hoeveelheid 4 personen

ingrediënten

  • 750 gr witlof
  • 3 el olijfolie
  • 500 gr culinaire aardappels het zijn grote kriel aardappels, soms nieuwe aardappels genoemd
  • 150 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 200 gr rookvlees van het rund - VLEESWAREN
  • Peper/zout/nootmuskaat
  • 3 takjes tijm

Instructies

  1. Culinaire aardappels eten we met schil. Was de aardappels onder koud water met behulp van een schuurspons.
  2. Kook de in eieren 7 minuten hard. Giet af en doe er direct koud water overheen.
  3. Kook de aardappels voor 5 minuten in water.
  4. maak de witlof schoon. laat de bladeren zo veel mogelijk heel. snij steeds het onderste gedeelte los en haal de losse bladeren er af.
  5. Giet de aardappels af en laat even uitdampen. Leg ze op een snijplank en snij er dikke plakken van ongeveer 1cm dik zijn.
  6. Verhit de olie in een wokpan. Bak de aardappel plakken in 3-4 minuten iets bruin. Bestrooi met zout en peper.
  7. Voeg de tijm en witlof toe. Breng op smaak met wat nootmuskaat. Wok 3 minuten.
  8. Voeg de kookroom toe.
  9. Pel de eieren en snij in stukken.
  10. Neem het rookvlees en snij de plakken door het midden. Trek de plakkerige plakjes van elkaar af en voeg toe aan het gerecht in de wok. Voeg de eieren toe en wok nog 1 minuut.

Gerelateerde berichten

Leave a comment

Welkom!

product
Lizette
Foodblogger

Hé! Ik ben Lizette en ben veel te vinden in mijn keuken. Leuk dat je ook een kijkje komt nemen in mijn ‘virtuele keuken’. Ook al zo dol op lekker eten wat er nog mooi uit ziet ook? Ik wel! Op deze blog vind je heerlijk recepten die ik graag met je wil delen. Van een verrukkelijke pasta, tot een prachtstuk van een taart. Ook vind je er tips en trucks bij het bereiden en/of conserveren van voedsel.

Nieuwsbrief