Categorie: Diner

  • Geweckte tomaten-pastasaus

    Geweckte tomaten-pastasaus

    Wat is het soms toch heerlijk hé, gewoon een bord spaghetti na een heerlijke dag werken. Of als je veel eters krijgt, dan maken we simpelweg een grote pan vol. De saus van je pasta is vaak de grote smaakmaker. Daar valt of staat een hoop mee. Voor we het in de gaten hebben kiepen we wat ‘poeder’ en water bij elkaar…en hopla…pastasaus. Ja? nee toch?! Met dit recept maak jij je eigen pastasaus. Het leuke is dat je er zelf ook mee kan spelen hoeveel kruiden je er in doet. Het recept zorgt er in ieder geval voor dat je wat voorraad hebt en je nog eens spontaan wat extra eters kan krijgen.

  • Kruidige tomaten-room soep

    Kruidige tomaten-room soep

    Ruim twee jaar geleden ben ik eens gaan experimenteren om een gebonden tomatensoep te kunnen maken. De voorwaarde waren; gebonden, kruidig en romig. Na heel wat mislukte pogingen kwam ik al aardig richting hetgeen ik zocht. Na nog wat aanpassingen is dit het geworden. Een hele mooie soep die fijn in de mond voelt.

     

  • Kruidige fritessaus

    Kruidige fritessaus

    Zaterdag is patat-dag! En wat is er dan lekkerder als zelfgemaakte frieten met een ‘zelfgemaakte’ saus en wat gesnipperde ui erbij. Dit recept kan ik bijna geen recept noemen. Het eindresultaat is een heerlijk kruidige fritessaus maar de ingrediënten zijn bijna nep ;)…maar ja…toch echt te lekker om het jullie te onthouden. Maak de saus NU en begin daarna aan je frieten. Eet smakelijk alvast!

  • Broccoli-ham schotel

    Broccoli-ham schotel

    Dit recept is een echte favoriet van velen. Een broccoli-ham schotel waar ieder kind van mee eet. Erg gezond met een goede smaak. Daarnaast is het nog een leuk gezicht ook al die mooie kleurtjes op je bord. En een groot voordeel; je hebt geen ‘pakje of zakje’ nodig.

  • Cannelloni met spinazie en tomaten/venkel saus

    Cannelloni met spinazie en tomaten/venkel saus

    VERRASSEND. Dat is in 1 woord helemaal verwoord wat deze pasta met je doet. Hiermee heb je een hele andere beleving van een pasta recept. Zeker de venkel en spinazie maken de verrassing compleet.

  • Knapperige zelfgemaakte frieten

    Knapperige zelfgemaakte frieten

    Je kent die zaterdagse dagen wel. Rustig aan opstarten, wat klus werk aan het huis verrichten, de tuin aanvegen en tegen het avondeten een warme douche. Weekend! En wat kun je beter doen als friet eten als je weekend hebt…

  • Pittige kerriesoep

    Pittige kerriesoep

    Pittig is de soep zeker, voor een echte kerrie liefhebber geen straf. Gemakkelijk om te maken met relatief weinig producten. Daarom ook heel goed geschikt om te vermenigvuldigen en de soep te serveren als je veel eters krijgt. De mooie kleur van de soep doet het water al in de mond lopen. Maar pas op…pittig!

  • Pompoenpasta uit de oven

    Pompoenpasta uit de oven

    SUPER LEKKER!…Dat was de eerste reactie van mijn man op dit recept. Prachtige herfstkorst maar ook buiten dat seizoen te eten zolang de fles-pompoen te krijgen is. Het is een verrassend zoete pasta die je vanbinnen helemaal warm maakt. Tot lang na het eten voel je deze pompoenpasta nog nagloeien in je buik. HEERLIJK! En het grote voordeel; niet moeilijk om te maken en gemakkelijk halverwege de dag al klaar te zetten. Tegen etenstijd hoeft dan alleen de oven nog maar aan. Dit recept is gemakkelijk vegetarisch te maken door de spekblokjes weg te laten.

  • Kruidenboter met tuinkruiden

    Kruidenboter met tuinkruiden

    Op stokbrood of op een toast…deze kruidenboter doet het altijd goed bij je gasten! Een krachtige smaak die je mond verwend en waarvan je meer wil. Heel eenvoudig en verrassend. Voortaan laat jij h’m staan bij de supermarkt.

  • Zuurkool stoof met groentengratin, aardappelpuree en varkenshaas

    Zuurkool stoof met groentengratin, aardappelpuree en varkenshaas

    Zuurkool, een winterse kost zou je zeggen. Met dit recept geef je de zuurkool een frisse twist waardoor je het ook op wat warme dagen kan eten. En voor wie zelf creatief is; de onderdelen van dit recept zijn heel goed los te gebruiken en te combineren met andere recepten en/of producten.