Engelse scones met Optimel

Je bedoeld die drinkyoghurt met een smaakje? Ja, die bedoel ik ja… De meeste scones worden gemaakt met melk, soms zie je recepten met karnemelk, maar in dit recept gebruiken we Optimel drinkyoghurt. Ik koos voor de frambozen smaak. Waarom Optimel? Lekker luchtig van zichzelf dus een mooiere structuur als resultaat. Ook heeft Optimel lekkere smaken die heel licht terug te proeven zijn in je scone.

Engelse scones kennen een echte traditie. In Engeland kun je er niet omheen. Een echte scone is voedzaam en eet je met jam of lemon curd en slotted crème.

Totale bereidingstijd 30 minuten

ingrediënten

  • 235 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 15 gram suiker
  • 14 gram vanille suiker (2 zakjes)
  • 55 gram roomboter
  • 150 ml Optimel drinkyoghurt frambozensmaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Neem het bakmeel, de bakpoeder, zout, suiker en vanille suiker en vermeng dit met elkaar in een mengkom.

  3. Snij de roomboter in blokjes en doe bij het meel mengsel in de kom. Mix met de mixer of keukenmachine goed door tot het een kruimelig geheel is.

  4. Voeg al mixend de Optimel drinkyoghurt toe. Kneed als laatste met je handen het geheel tot een samenhangend deeg. 

  5. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol met een deegroller het deeg tot een dikke plak van 7-10 mm. Neem een uitsteek vorm (of een glas) van ongeveer 7 cm doorsnee. 

  6. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 

  7. Bak de scones in 15-18 minuten goudbruin en gaar.

  8. Dek de tafel en vergeet de jam niet. 

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating