ingrediënten
- 235 gram zelfrijzend bakmeel
- 2,5 tl bakpoeder
- snufje zout
- 15 gram suiker
- 14 gram vanille suiker (2 zakjes)
- 55 gram roomboter
- 150 ml Optimel drinkyoghurt frambozensmaak
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
Neem het bakmeel, de bakpoeder, zout, suiker en vanille suiker en vermeng dit met elkaar in een mengkom.
-
Snij de roomboter in blokjes en doe bij het meel mengsel in de kom. Mix met de mixer of keukenmachine goed door tot het een kruimelig geheel is.
-
Voeg al mixend de Optimel drinkyoghurt toe. Kneed als laatste met je handen het geheel tot een samenhangend deeg.
-
Strooi wat bloem op het aanrecht en rol met een deegroller het deeg tot een dikke plak van 7-10 mm. Neem een uitsteek vorm (of een glas) van ongeveer 7 cm doorsnee.
-
Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak de scones in 15-18 minuten goudbruin en gaar.
-
Dek de tafel en vergeet de jam niet.
Laat een reactie achter