Categorie: Recepten
-
Glutenvrije appel-yoghurt taart
Een heerlijk frisse yoghurt taart met de winterse smaak van speculaas en appel. Ook als je geen glutenvrij dieet hebt is deze heerlijk om eens te maken. Ik heb h’m gemaakt voor mijn tante die op bezoek kwam en een glutenvrij dieet heeft. Ze heeft ervan gesmuld!
-
Thaise wok
Een heerlijk wok gerecht met rijstnoedels. Harde, bijna doorzichtige slierten als ze in de verpakking zitten, maar prachtig wit en zacht na ze kort te hebben geweekt in heet water. Ze zijn te combineren met…
-
Mayonaise
Jaren geleden maakte ik voor de eerste keer mayonaise, en wel in een bijzondere context; een teambuilding! Zo verschillend als we waren…er moest worden samen gewerkt. Zo verschillend als de ingrediënten voor mayonaise zijn, het moet een…
-
Mango-banaan kwarkgebak
Achter dit gebak schuilt een heel verhaal voor mij. Een aantal keren per jaar snuffel ik op de grote markt in Rotterdam. Een bezoek aan de markthal kan dan niet uitblijven. Inmiddels heeft de markthal een schitterende metamorfose ondergaan en zijn er…
-
Hangop
Een echte traditionele is het…hangop… Hangop wordt al tientallen jaren gemaakt. Het is, vrij vertaal; opgehangen yoghurt. Heerlijk als toetje of als basis voor een heerlijk smeersel!
-
Spinazie quiche
Het is net een mooie taart zo’n quiche. Echt een feestje om te eten. De bodem is van zacht deeg en is te combineren met heel veel soorten inhoud. Deze vegetarische quiche is een heerlijk winterse oppepper die veel voedingsstoffen bevat. Vindt je het moeilijk om een mooie bodem te maken? Kies dan voor het kant en klare bladerdeeg voor hartige taart die je kunt vinden in de diepvries van de supermarkt.
-
Sperziebonen uit de oven
Ook bij een eenvoudige maaltijd kan het een feestje zijn. De juiste bereiding zorgt voor een heerlijk resultaat. Het is ook gemakkelijk vooraf klaar te zetten. Ideaal voor als je eters krijgt.
-
Roseval aardappels
Als je niet heel erg van de gekookte aardappels bent, is dit een mooi en lekker alternatief! Eenvoudig om te maken en heerlijk om te eten. De rozemarijn geeft een bloemige smaak. Erg lekker om te combineren met groenten zoals sla en sperziebonen en een stukje vlees of vis.
-
Mexicaanse wraps
Wraps zijn tegenwoordig veel gezien. Er zijn veel variaties van te maken en ze zijn nog gezond ook. Deze Mexicaanse wrap staat in een handomdraai op tafel. Je hebt alleen de oven maar nodig!
-
Zalm tartaar
Ook al niet de allergrootste vis liefhebber? geeft niets. Ook ik ben niet de allergrootste vis fan. Maar zo af en toe komen er dan van die gerechten langs die blijven hangen. Zo ook deze zalm tartaar. Tijdens een kookworkshop voor de eerste keer gemaakt en daarna met regelmaat op tafel getoverd als we eters kregen. Zelfs door de grootste “nee-geen-vis-roeper” lekker bevonden!