Categorie: Nagerechten
-
Frambozen sorbet
IJs in de wintertijd, het kan echt met deze heerlijke frambozen variant. Lastig om te maken? nee! IJsmachine nodig? nee! Zelf heb ik geen ijsmachine en ben ik creatief genoeg om zonder dat apparaat te zoeken naar een goed sorbet recept. Na veel lezen over soorten ijs en wat belangrijk is bij het maken en […]
-
Bananen trifle
Banaan is een stuk fruit wat veel gegeten wordt. Smeuïg, zacht en zoet als die is, leent het zich prima voor veel variatie. Zoet combineren met zoet zorgt voor een soort explosie. Zeker als je de goede combi maakt. Als je banoffee heerlijk vindt…
-
Lavendel hangop met honing
Hangend in een tuinstoel staar ik de lavendel aan. Een paar bijen dansen om het paarse pracht van de wild groeiende plant. In gedachten volg ik die bij, die straks zijn honing achter laat. De zoet gele vloeibaarheid is een fluweeltje voor de mond. Hoe mooi is het die honing en lavendel bij elkaar te brengen?
-
Mandarijn-limoen mousse
Als het dan zomer is moet je dat vieren ook. En hoe kun je dat beter doen als met fruit. Talloze mogelijkheden en super met elkaar te combineren. Deze keer dan ook een gewaagde combi die geweldig goed in de smaak viel. Mijn zoontje…
-
Kiwi ijsjes – ook suikervrij te maken –
Een kinder-favoriet voor in de zomer. Dit frisse, zoet-zure ijsje valt letterlijk en figuurlijk goed in smaak. Leuk om uit te delen en nog gezond ook.
-
Semifreddo met blauwe bes, framboos en citroen
Deze heerlijke ijstaart is EASY om te maken. Semifreddo is licht bevroren en daardoor fijn en gemakkelijk om te eten. Je kunt er een hele eigen draai aan geven. Zelf vindt ik deze bosbes – framboos – citroen variant erg…
-
Chocolademousse
Chocolademousse…welke vrouw is er niet dol op? Al moet ik zeggen dat de ene mousse meer mijn favoriet is als de andere. Er zit nogal wat smaak en structuur verschil in. Waar de ene zeer compact en vol is, is de ander luchtig en romig. Deze mousse heeft een heel…
-
Gemarineerde aardbeien
Pittig, zuur, zoet, fris en fruitig. Een samenloop van smaken die de sensatie compleet maken! Ik zou het ook een spannend recept willen noemen. Eenvoudig in bereiding maar spectaculair genoeg om je tafelgasten te verrassen!
-
Hangop
Een echte traditionele is het…hangop… Hangop wordt al tientallen jaren gemaakt. Het is, vrij vertaal; opgehangen yoghurt. Heerlijk als toetje of als basis voor een heerlijk smeersel!
-
Kruidnoten panna cotta
Kruidnoten over? geen probleem! Met dit nagerecht geniet je er nog eens van!