Categorie: Koek en cake
-
Kruidcake met olijfolie
-
Paas koeken
Met Pasen een leuke, lekkere en eenvoudig te maken koek op tafel? Het kan met dit leuke recept. De brosse koek heeft een zachte vanille smaak en de zoete jam zorgt ervoor dat dit als zoete koek gegeten wordt door jong en oud. Je kunt met dit recept 10 grote of 20 kleine koeken maken. […]
-
Sinaasappelcake met olijfolie
Deze cake is werkelijk om verliefd op te worden. Ik maakte de cake op een zaterdag vol bakplezier. Die avond ontmoette ik veel jong volwassenen en heb die mijn lekkers voorgeschoteld. De uitkomst? Deze sinaasappelcake stond op nummer 1! Bakken met olijfolie is niet iets wat we veel doen. Toch is het heel gezond en […]
-
Valentijnscake
Verras jou valentijn met een cake vol liefde en vijgen. De vijg is een echte ’tropical’. Gek genoeg zien wij de vijg vooral in de winkels in de wintertijd, als delicaat rond de feestdagen. Lang leve de import, en daar genieten we in de winter vooral van mee! Met deze cake heb je snel een […]
-
Feestelijke tulband
Veel varianten die er van bestaan…de tulband. Allerlei vormen en smaken rollen langs. In de winkel kant en klaar te krijgen, gedecoreerd en wel. Maar hoe leuk is het na al de ‘oooh’s en aaah’s’ over de pracht van de cake; dat je kunt zeggen dat je dit exemplaar zelf hebt gemaakt! En niet eens […]
-
Speculaas cupcake met nasi-peer vulling
Ken jij de nasi-peer ook al? Een lief en mooi peertje met een geel-achtige schil en redelijk hard vruchtvlees. De smaak van de nasi-peer nijgt naar de smaak van appel. De structuur van het vruchtvlees is wat korrelig en leent zich prima voor een mooie gelei. Het leuke is dat ik op het moment dat […]
-
Gingerbread-man koekjes
“Run, run, as fast as you can…” roept het brood mannetje in het sprookje. Het versgebakken gingerbread mannetje rent voor zijn leven omdat hij niet opgegeten wil worden. En terecht, want dat brood mannetje is zo lekker, dat opeten de enige optie voor ons is! Het koekje komt van oorsprong uit Engeland. Al eeuwenlang is […]
-
Bramentulband met lavendelglazuur
Ik heb een heerlijke tuin en groeien doet er van alles. Ook zeker veel onderdelen die eetbaar zijn. En wat is er leuker als het dat te gebruiken in een gerecht. Starend naar een uitbundig bloeiende lavendelplant, stond ik enkele weken geleden na te denken wat ik daar eens mee ga doen. Een kopje lavendel thee is snel gemaakt, maar die kennen we nu wel. Er moest iets anders komen. Al mijmerend zette ik een paar stappen en viel mijn ook op een jong stekje van een oude bramenstruik. Er zaten zowaar best wat bramen aan! En ping… bramen en lavendel moet het worden…zou het kunnen?…
-
Beschuitdeeg – basisrecept
Welke smaak vindt jij heerlijk? Maak nu ook jou favoriet taart met deze basis. Je kunt de beschuitdeeg (cake bodem) gebruiken in allerhande combinaties. Smeer er jou lekkere jam tussen en smeer…
-
Pompoen kruidcake
We kennen die heerlijke herfstdagen toch nog wel? Oude schoenen aan, jas aan, vergeet je sjaal niet en laat de paraplu maar thuis. Want sloffen door de bladderen met een stevige wind om de oren is pas echt herfst. Maar je avontuur is helemaal compleet met dit diepe herfst recept…pompoen kruidcake. Huiverig voor pompoen? Helemaal niet nodig! Dit recept bewijst het.