Categorie: Recepten

  • Culi Potato – uit de oven

    Culi Potato – uit de oven

    Uit de kluiten getrokken bonken zijn het. Verschillend van formaat, kleur en ook van smaak. Nou moet ik zelf zeggen geen heel grote aardappel-fan te zijn, maar toch kan ik de bonken op z’n tijd wel waarderen. Vooral als ik er een heerlijke twist aan heb gegeven. Aardappels; een veel gegeten onderdeel in de Nederlandse […]

  • PIZZA – self made

    PIZZA – self made

    Lekker kneden en geduldig wachten. Dat hoort bij een overheerlijke pizza bodem. Met alle geduld van de wereld en steeds weer strevend naar nóg lekkerder, is deze pizza mijn favoriet geworden! Daar heb ik het wachten wel voor over. Echt waar…jij kunt het ook! Met dit recept maak jij een heerlijke pizza. Zo’n pizza heb […]

  • Oosterse pompoensoep

    Oosterse pompoensoep

    De herfst is weer in aantocht en de bladeren kleuren zich weer in een palet van kleuren. Een storm steekt op en in het bos is het heerlijk vertoeven. Dikke sjaal om, warme jas en oude laarzen aan. De miezer die valt maakt het plaatje compleet. Na verloop van tijd begint…

  • Ambachtelijke perensap

    Ambachtelijke perensap

    Mijn motto is dat je (bijna) alles zelf kunt maken. En dat wil ik dan uitproberen ook. Zo ben ik al tot veel ontdekkingen gekomen en ook zeker tot heel verrassende uitkomsten. Nu zou je zeggen; perensap is zo bijzonder niet. Dat klopt wel een beetje. Maar de zelfgemaakte perensap is niet te vergelijken met […]

  • Herfst Smoothie met banaan

    Herfst Smoothie met banaan

    Smoothies maken is hip en ook erg lekker. Variëren kun je eindeloos en het is super eenvoudig om te maken. Geregeld spit ik even de kasten na en neem ik wat restjes groente en of fruit bij elkaar. Hup…in een kom en pureren maar. Yoghurt, melk of kwark als zuivel en eventueel wat ijsklontjes maken […]

  • Bananen trifle

    Bananen trifle

    Banaan is een stuk fruit wat veel gegeten wordt. Smeuïg, zacht en zoet als die is, leent het zich prima voor veel variatie. Zoet combineren met zoet zorgt voor een soort explosie. Zeker als je de goede combi maakt. Als je banoffee heerlijk vindt…

  • Pilav

    Pilav

    Pilav is een gerecht wat al jaren in Nederland wordt gegeten. Allerhande recepten gaan rond, ook veel praatjes. Want als ik het onderwerp ‘pilav’ opgooi, dan begint men…

  • Lavendel hangop met honing

    Lavendel hangop met honing

    Hangend in een tuinstoel staar ik de lavendel aan. Een paar bijen dansen om het paarse pracht van de wild groeiende plant. In gedachten volg ik die bij, die straks zijn honing achter laat. De zoet gele vloeibaarheid is een fluweeltje voor de mond. Hoe mooi is het die honing en lavendel bij elkaar te brengen?

  • Bramentulband met lavendelglazuur

    Bramentulband met lavendelglazuur

    Ik heb een heerlijke tuin en groeien doet er van alles. Ook zeker veel onderdelen die eetbaar zijn. En wat is er leuker als het dat te gebruiken in een gerecht. Starend naar een uitbundig bloeiende lavendelplant, stond ik enkele weken geleden na te denken wat ik daar eens mee ga doen. Een kopje lavendel thee is snel gemaakt, maar die kennen we nu wel. Er moest iets anders komen. Al mijmerend zette ik een paar stappen en viel mijn ook op een jong stekje van een oude bramenstruik. Er zaten zowaar best wat bramen aan! En ping… bramen en lavendel moet het worden…zou het kunnen?…

  • Bieten gazpacho met kabeljauw

    Bieten gazpacho met kabeljauw

    Wat een plaatje zeg! Dat dacht ik toen ik het gerecht voor de eerste keer had gemaakt en het bord had opgemaakt. Eten heeft dan veel raakvlakken met kunst. Die afstekende kleuren en de vormen. Werkelijk prachtig.

    Gazpacho wordt …