Categorie: Recepten

  • Vanille-chocolade melk

    Vanille-chocolade melk

    Zonder chocolade?…we zouden het niet kunnen! Chocolademelk is erg lekker en verwarmend. Zeker in de koude dagen erg welkom. Dit recept geeft een verrassende combinatie waarbij de zachte vanille smaak je weg doet smelten.

  • Stoofpannetje met Guinness!

    Stoofpannetje met Guinness!

    Let op; alleen voor STOERE mannen ;). Maar vrouwen, wees gerust…mee snoepen is geen straf. Dit gerecht zakt ’tot aan je tenen’ en maakt je helemaal warm na een wandeling of fietstocht in de koude buitenlucht. En wees niet bang, van de alcohol blijft niets over….maar die SMAAK……….heerlijk!!!

  • Gehaktbrood

    Gehaktbrood

    Gehaktbal te standaard aan het worden? Probeer dan nu dit heerlijke gehaktbrood! Verrassend in smaak én presentatie!!! Erg leuk voor de paasdagen! In dit gerecht gebruik je gehaktkruiden. Deze kun je zelf maken. Klik HIER voor dat recept.

  • Selfmade Gehaktkruiden

    Selfmade Gehaktkruiden

    Handig van die potjes of zakjes hoor; Kant en klare (gehakt)kruiden. Alleen over nadelen gesproken; ze bevatten vaak veel zout en je hebt er ook nog eens meer van nodig, om een goede smaak te krijgen. Dat komt door al de toevoegingen die soms worden gedaan. Hier dan een kruidenmix voor gehakt. Smullen maar!

  • Kruidnoten panna cotta

    Kruidnoten panna cotta

    Kruidnoten over? geen probleem! Met dit nagerecht geniet je er nog eens van!

  • Gevulde kastanje champions

    Gevulde kastanje champions

    Een snel en eenvoudig voorgerechtje, daar zitten we wel eens om verlegen. Wil jij je gasten verrassen en niet te veel tijd en moeite eraan kwijt zijn? Kies dan voor deze gevulde kastanje champions.

  • Kruidige kaas pasta van bucatini

    Kruidige kaas pasta van bucatini

    Tja, vegetarisch… mij niet gezien dacht ik altijd. Vlees voelt als een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Toch ben ik na ons huwelijk eens wat recepten gaan proberen. En je zult het niet geloven…halverwege de maaltijd werd soms pas de opmerking gemaakt; “hmm…het is vegetarisch…”. Gelukkig volgde daarna vaak zoiets als; “maar het is erg lekker”, of “ik mis het niet”. Dat heeft ons doen besluiten om te proberen 1 keer per week vegetarisch te eten. En ik kan je vertellen dat ik inmiddels heel wat lekkere recepten heb vergaard waar ik mijn eigen ideeën en ‘baksels’ van heb gemaakt.

  • Pompoen kruidcake

    Pompoen kruidcake

    We kennen die heerlijke herfstdagen toch nog wel? Oude schoenen aan, jas aan, vergeet je sjaal niet en laat de paraplu maar thuis. Want sloffen door de bladderen met een stevige wind om de oren is pas echt herfst. Maar je avontuur is helemaal compleet met dit diepe herfst recept…pompoen kruidcake. Huiverig voor pompoen? Helemaal niet nodig! Dit recept bewijst het.

  • Geroosterde spruiten uit de oven

    Geroosterde spruiten uit de oven

    Wat gaan we vanavond eten? …Spruiten! Meestal volgt er dan niet zo’n heel erg enthousiaste reactie. Maarrrr…met dit recept veranderd dat! Ik wist niet dat spruiten ZO lekker konden zijn. Her is gemakkelijk te bereiden en eens wat anders als normaal.

  • Geweckte tomaten-pastasaus

    Geweckte tomaten-pastasaus

    Wat is het soms toch heerlijk hé, gewoon een bord spaghetti na een heerlijke dag werken. Of als je veel eters krijgt, dan maken we simpelweg een grote pan vol. De saus van je pasta is vaak de grote smaakmaker. Daar valt of staat een hoop mee. Voor we het in de gaten hebben kiepen we wat ‘poeder’ en water bij elkaar…en hopla…pastasaus. Ja? nee toch?! Met dit recept maak jij je eigen pastasaus. Het leuke is dat je er zelf ook mee kan spelen hoeveel kruiden je er in doet. Het recept zorgt er in ieder geval voor dat je wat voorraad hebt en je nog eens spontaan wat extra eters kan krijgen.