Categorie: Diner
-
Sperziebonen uit de oven
Ook bij een eenvoudige maaltijd kan het een feestje zijn. De juiste bereiding zorgt voor een heerlijk resultaat. Het is ook gemakkelijk vooraf klaar te zetten. Ideaal voor als je eters krijgt.
-
Roseval aardappels
Als je niet heel erg van de gekookte aardappels bent, is dit een mooi en lekker alternatief! Eenvoudig om te maken en heerlijk om te eten. De rozemarijn geeft een bloemige smaak. Erg lekker om te combineren met groenten zoals sla en sperziebonen en een stukje vlees of vis.
-
Mexicaanse wraps
Wraps zijn tegenwoordig veel gezien. Er zijn veel variaties van te maken en ze zijn nog gezond ook. Deze Mexicaanse wrap staat in een handomdraai op tafel. Je hebt alleen de oven maar nodig!
-
Zalm tartaar
Ook al niet de allergrootste vis liefhebber? geeft niets. Ook ik ben niet de allergrootste vis fan. Maar zo af en toe komen er dan van die gerechten langs die blijven hangen. Zo ook deze zalm tartaar. Tijdens een kookworkshop voor de eerste keer gemaakt en daarna met regelmaat op tafel getoverd als we eters kregen. Zelfs door de grootste “nee-geen-vis-roeper” lekker bevonden!
-
Stoofpannetje met Guinness!
Let op; alleen voor STOERE mannen ;). Maar vrouwen, wees gerust…mee snoepen is geen straf. Dit gerecht zakt ’tot aan je tenen’ en maakt je helemaal warm na een wandeling of fietstocht in de koude buitenlucht. En wees niet bang, van de alcohol blijft niets over….maar die SMAAK……….heerlijk!!!
-
Gehaktbrood
Gehaktbal te standaard aan het worden? Probeer dan nu dit heerlijke gehaktbrood! Verrassend in smaak én presentatie!!! Erg leuk voor de paasdagen! In dit gerecht gebruik je gehaktkruiden. Deze kun je zelf maken. Klik HIER voor dat recept.
-
Kruidnoten panna cotta
Kruidnoten over? geen probleem! Met dit nagerecht geniet je er nog eens van!
-
Gevulde kastanje champions
Een snel en eenvoudig voorgerechtje, daar zitten we wel eens om verlegen. Wil jij je gasten verrassen en niet te veel tijd en moeite eraan kwijt zijn? Kies dan voor deze gevulde kastanje champions.
-
Kruidige kaas pasta van bucatini
Tja, vegetarisch… mij niet gezien dacht ik altijd. Vlees voelt als een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Toch ben ik na ons huwelijk eens wat recepten gaan proberen. En je zult het niet geloven…halverwege de maaltijd werd soms pas de opmerking gemaakt; “hmm…het is vegetarisch…”. Gelukkig volgde daarna vaak zoiets als; “maar het is erg lekker”, of “ik mis het niet”. Dat heeft ons doen besluiten om te proberen 1 keer per week vegetarisch te eten. En ik kan je vertellen dat ik inmiddels heel wat lekkere recepten heb vergaard waar ik mijn eigen ideeën en ‘baksels’ van heb gemaakt.
-
Geroosterde spruiten uit de oven
Wat gaan we vanavond eten? …Spruiten! Meestal volgt er dan niet zo’n heel erg enthousiaste reactie. Maarrrr…met dit recept veranderd dat! Ik wist niet dat spruiten ZO lekker konden zijn. Her is gemakkelijk te bereiden en eens wat anders als normaal.