Categorie: Hoofdgerechten

  • Citroen-spaghetti

    Citroen-spaghetti

    Een heel frisse manier van het bereiden van spaghetti. Geheel anders als de Italiaanse manier die veel wordt gebruikt. Dit recept is ook goed te gebruiken in een dieet voor sporters. Een verrassend recept!

  • Thaise wok

    Thaise wok

    Een heerlijk wok gerecht met rijstnoedels. Harde, bijna doorzichtige slierten als ze in de verpakking zitten, maar prachtig wit en zacht na ze kort te hebben geweekt in heet water. Ze zijn te combineren met…

  • Spinazie quiche

    Spinazie quiche

    Het is net een mooie taart zo’n quiche. Echt een feestje om te eten. De bodem is van zacht deeg en is te combineren met heel veel soorten inhoud. Deze vegetarische quiche is een heerlijk winterse oppepper die veel voedingsstoffen bevat. Vindt je het moeilijk om een mooie bodem te maken? Kies dan voor het kant en klare bladerdeeg voor hartige taart die je kunt vinden in de diepvries van de supermarkt.

  • Sperziebonen uit de oven

    Sperziebonen uit de oven

    Ook bij een eenvoudige maaltijd kan het een feestje zijn. De juiste bereiding zorgt voor een heerlijk resultaat. Het is ook gemakkelijk vooraf klaar te zetten. Ideaal voor als je eters krijgt.

  • Roseval aardappels

    Roseval aardappels

    Als je niet heel erg van de gekookte aardappels bent, is dit een mooi en lekker alternatief! Eenvoudig om te maken en heerlijk om te eten. De rozemarijn geeft een bloemige smaak. Erg lekker om te combineren met groenten zoals sla en sperziebonen en een stukje vlees of vis.

  • Mexicaanse wraps

    Mexicaanse wraps

    Wraps zijn tegenwoordig veel gezien. Er zijn veel variaties van te maken en ze zijn nog gezond ook. Deze Mexicaanse wrap staat in een handomdraai op tafel. Je hebt alleen de oven maar nodig!

  • Stoofpannetje met Guinness!

    Stoofpannetje met Guinness!

    Let op; alleen voor STOERE mannen ;). Maar vrouwen, wees gerust…mee snoepen is geen straf. Dit gerecht zakt ‘tot aan je tenen’ en maakt je helemaal warm na een wandeling of fietstocht in de koude buitenlucht. En wees niet bang, van de alcohol blijft niets over….maar die SMAAK……….heerlijk!!!

  • Gehaktbrood

    Gehaktbrood

    Gehaktbal te standaard aan het worden? Probeer dan nu dit heerlijke gehaktbrood! Verrassend in smaak én presentatie!!! Erg leuk voor de paasdagen! In dit gerecht gebruik je gehaktkruiden. Deze kun je zelf maken. Klik HIER voor dat recept.

  • Kruidige kaas pasta van bucatini

    Kruidige kaas pasta van bucatini

    Tja, vegetarisch… mij niet gezien dacht ik altijd. Vlees voelt als een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Toch ben ik na ons huwelijk eens wat recepten gaan proberen. En je zult het niet geloven…halverwege de maaltijd werd soms pas de opmerking gemaakt; “hmm…het is vegetarisch…”. Gelukkig volgde daarna vaak zoiets als; “maar het is erg lekker”, of “ik mis het niet”. Dat heeft ons doen besluiten om te proberen 1 keer per week vegetarisch te eten. En ik kan je vertellen dat ik inmiddels heel wat lekkere recepten heb vergaard waar ik mijn eigen ideeën en ‘baksels’ van heb gemaakt.

  • Geroosterde spruiten uit de oven

    Geroosterde spruiten uit de oven

    Wat gaan we vanavond eten? …Spruiten! Meestal volgt er dan niet zo’n heel erg enthousiaste reactie. Maarrrr…met dit recept veranderd dat! Ik wist niet dat spruiten ZO lekker konden zijn. Her is gemakkelijk te bereiden en eens wat anders als normaal.